2 COM HO FAREM? CARTELL

Actualitzem el 22 d’octubre de 2011: confluïm arreu el 12 amb el tallscontraretallades!

En marxa un 3er #tallscontraretallades 12 mentides de Salut i Govern

Conversant sobre el 12, es plantegen detalls sobre com sumar-nos arreu a l’acció del #tallscontraretallades. Ho compartim aquí, perquè servirà per a veure clar la proposta i com sumar-nos tothom!

Podem confluir en l’acció, que és la idea i intent del tallscontraretallades des de l’agost en que naixia.

Els “talls” són bàsicament: crear tensió perquè Govern i poders implicats es vegin tocats, aturar-nos un moment, i informar-nos. Un punt del disseny d’aquest tercer és assenyalar i desmuntar una dotzena de mentides des retalladors, si ho fem entre tots, i ho compartim agafarà molta força.
Donat que en la informació es juga molt, la pretensió és que, despullades les mentides davant de tothom, la societat donem un cop de puny sobre la taula, i ja no hi hagi ni vergonya de tornar a dir-les en públic. Cal afegir que que aleshores, es veu clar el què passa, i es pot fer informació sobre la situació, plans reals, previsions, etc. Això hauria d’aturar aquestes retallades, si aconseguim dir-ho curt i clar, i pressionar perquè qui n’és conscient, no calli i es mogui.

Si el dia 12 confluïm arreu en aquest gest, sigui aturant el trànsit cinc minuts, sigui fent una marxa o manifestació, sigui llegint un manifest, etc, tindrà una força immensa.

De mentides estem fent recull, i aniria molt bé ajut de tothom per a presentar-les ben contrastades, desmuntades, i en poques paraules.

Es pot fer arribar el missatge a tothom perquè hi participi aquesta setmana en la recollida i tria de la dotzena estel·lar, seria una bona manera de concretar, i aquest lligam fa un punt al mapa del 3er #tallscontraretallades

Així, el dia 12, a més de l’acte que cada poble o ciutat, o unió de pobles i ciutats planegi, fem públic i repartim un fulletó amb la dotzena de mentides, i és un #tallscontraretallades a sumar.

CARTELL QUE POT SERVIR DE BASE a qui interessi. Si el cas és fer un tall per altres retallades, el text de tancament de serveis sanitaris es canvia. La idea és que ens sumem el màxim de llocs i el màxim de lluites i accions contra les #retallades.

base per cartell

Un exemple, el del tall que organitza Moviment Ter-Brugent a La Cellera de Ter.

 

……………………………………………………………………………………….

Actualitzem el 21 d’octubre de 2011: En marxa el tercer tallscontraretallades

Remarquem de nou que és important que a cada lloc veiem quina és la millor manera i punt on aturar-nos un moment, observar bé, i compartir informació.

Informar-nos plegats i provocar adhesions de més i més gent per a aturar aquestes retallades socials que encara, encara! algú gosa vendre com a inevitables.

Així sobre el com, cerquem el que més s’escaigui al nostres pobles i ciutats!

Sobre el què, dediquem en aquest 3er #tallscontraretallades especial atenció a l’abús mediàtic i a les mentides de Salut i Govern. Triem entre tots una dotzena de mentides contrastades, i a veure si així s’acaben despistats i despistades!

A qui li vingui bé, preparem cartell conjunt de base, i també podem fer servir la tria de la dotzena que fem com a full informatiu pels talls. Ho penjarem a la pàgina en els propers dies.

També us animem a que envieu els cartells, així com altres materials de difusió que prepareu pel tall. Els podeu fer arribar en enllaç per comentari si pengeu les imatges a la xarxa (blocs, àlbums, etc.), o per correu i les penjarem en un recull.

Salut i endavant!

………………………………………………………….

Actualitzem el 20 de setembre de 2011:

La experiència del 1er tall deixa clar que a cada lloc veiem quina és la millor manera i punt on aturar-nos un moment, observar bé, i compartir informació, informar-nos plegats.

Va ser molt bo que no es bloqueja el pas, que els vehicles no estan aturats més de 5 minuts, que no ens bloquegem…., sinó que només ens aturem un moment.

………………………………………………………..

  • Arreu de la geografia catalana tallarem les principals vies de comunicació. Es tallarà la via 5 minuts i s’obrirà 5 minuts.
  • Durant el 5 minuts de tall els manifestants informaran als conductors aturats de la gravetat de la situació que ens porta a prendre aquesta acció.
  • Durant els 5 minuts de tall els manifestants oferirem aigua als conductors i fruita fresca als nens que viatgin als vehicles. El tall és una manera d’unir-nos per defensar la sanitat de tots i no un enfrontament manifestants conductors.
  • La convocatòria es fa pública amb suficient antelació com per alertar a tota la ciutadania, a la qual se li recomana fer servir el transport públic. Es posarà a disposició dels ciutadans un mapa actualitzat amb la informació de les carreteres que es veuran afectades.
  • Les assemblees de cada poble s’encarregaran de convocar als ciutadans de les seves poblacions, de difondre l’acció, de triar les vies que es tallaran i de fer els tràmits necessaris per fer-ho.
  • Es facilitarà en tot moment el pas a tots els vehicles d’emergències
  • Així mateix, els membres dels grups que tallaran les carreteres estaran atents a qualsevol situació d’emergència dels vehicles particulars i facilitaran, en cas necessari, la circulació.
  • Els participants evitaran en tot moment enfrontar-se a les forces de seguretat i es limitaran a exercir la resistència passiva.
Anuncis

Una resposta a 2 COM HO FAREM? CARTELL

  1. Retroenllaç: Dissabte fem escampada, #12ous amunt! Qui+ s’hi apunta? | Talls contra Retallades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s