És senzill 1: Les #retallades socials es fan sota engany del govern. Aturem-ho.

Aturem les retallades! Si ens plantem junts, no ens podran ignorar!

Fem una mica de recorregut pels 4 talls que hem fet.

1er #tallscontraretallades: Èxit dels “Talls Contra Retallades”

“Aquest dissabte 3 de setembre al migdia grups en defensa de la sanitat pública d’arreu del país van fer talls intermitents de carreteres per alertar a la població de les terribles conseqüències que tindran les retallades per a la salut dels ciutadans de Catalunya. (…)”

Aturem les retallades, si ens plantem junts no ens podran ignorar!

No s’aturen les mobilitzacions, i les raons del govern són inacceptables. A la econòmica li podem respondre a moltes bandes, per exemple: Mentre el govern deixa a les persones desateses i sense els serveis més bàsics per a la vida, i posant com a excusa la manca de diners, veiem que altres partides totalment prescindibles no s’han tocat. Entenem que la situació econòmica és complicada, però és justament per això que cal prioritzar millor el que es fa amb els diners que hi ha.

A la raó de poder, o la justificació que ens donà el dia 17 a Sant Hilari Sacalm el MH president, de que el nombre de vots del partit de govern legitima les retallades, hem de respondre: per una banda que al programa electoral més aviat es diu el contrari del que es fa en relació a la sanitat, i que de tota manera,  hi ha coses que cap majoria política no pot justificar, com l’atac a drets bàsics.

Per altra banda hem de respondre: La sanitat és l’últim que es retalla, no es toca! La salut és el primer, i la nostra salut no és un negoci! Parlem de drets bàsics i de justícia, i la raó dels pressupostos tampoc no val, és una petició de principi, una excusa fora de lloc.(…)”

2n #tallscontraretallades: Bo el 2n #tallscontraretallades, i seguim endavant.

“(…) retallades socials que encara hi ha qui vol vendre com a inevitables….

D’inevitables res! I en tenim la responsabilitat, cal dir. No és cap broma, la història n’és plena d’avenços humans en la defensa i millora dels drets. Aquests dies, per exemple, celebrem que fa 80 anys del dret a vot a les dones, i aviat hauríem de poder celebrar que la pressió social, les bones raons i previsions, la justícia, el dret, i la humanitat, han triomfat davant aquestes retallades.”

fulletó #Rrrr cara 2

3er: #12ous: “(…) El 3er tallscontraretallades ha plantejat que les coses estan clares, estan molt més clares que fa uns mesos. En aquest sentit afirmem que, per fi, ja no hi ha excusa que valgui per no defensar la sanitat pública, no hi ha explicació que valgui per no aturar les retallades socials, a preu de ser bèsties. S’ha fet un 3er tallscontraretallades en que força detalls han quedat més clars, hem mirat d’assenyalar bé i concís: una dotzena de mentides i infàmies del procés de #retallades”

4rt: #Rrrr: Bon 4rt #tallscontraretallades. Que es vegin bé les raons, responsabilitas i respostes!

RAONS: Quines raons ha ofert el Govern? Quines raons hem ofert els contraris a les retallades socials? Quines són acceptables? Quines raons són inacceptables? Quines han tingut èxit fins ara? Per què?

RESPOSTES: Quines respostes ha donat el Departament de Salut i el Govern a les raons abans exposades? Quines no ha donat? Quines són acceptables? Quines respostes són inacceptables? Quines respostes no han donat i els hi hem de seguir exigint?

RESPONSABILITATS: Quines responsabilitats hi ha en joc? Quines responsabilitats tenim els ciutadans? Estem en una situació de vulneració de drets fonamentals, d’uns quants. Cal demanar responsabilitats en un exercici de responsabilitat, i aquesta feina està en marxa.(…)”

Que es vegin bé les raons, les responsabilitats i les respostes.

Ens plantegem: #senzill de la mà de #Rrrr ow.ly/8foqT i els #12ous ow.ly/8form És senzill 1: Les #retallades socials es fan sota engany.

A aquestes alçades de les retallades, ens podem preguntar unes quantes coses. Com és que la informació general no és fidel al què passa, sabem, preveiem raonablement?  …, com és que el govern fa abús mediàtic i no diu les coses com són? Com és que diuen descaradament que han d’enganyar en programa i campanya perquè sinó la gent no els votaria, i ens quedem tant amples? Com és que amb tantes bones raons i mobilitzacions el govern encara apel·la sense vergonya als callats i còmplices dels seus atacs?

És molt fàcil que si es digués tal com és, si les notícies generals mostressin la situació econòmica, política, i el què representen les retallades socials sense vestir-ho amb les disfresses que ven el govern, molta més gent no ho acceptaria. I encara més clar ho és que, si ni el govern i mitjans d’informació no quedessin impunes quan ens menteixen, s’acabaria, els cuentuuus i les retallades socials. També és menester que, vist l’engany (donat que d’observacions i informacions rigoroses també en disposem), la gent no quedem quiets i callats. En tenim la responsabilitat.

I cal tenir present que, abans de res, el mínim compromís social fa injustificables els atacs de que parlem. Engany de principi, engany de programa, engany en l’acció política i en la informació: com n’hem de dir d’això? Una bestiesa que cal aturar, no?

Ho podríem dir així: És #senzill 1: Les #retallades socials es fan sota enganys del govern, de programa, d’acció i enganyant-nos amb la informació. Aturem-ho.

#retallades corruptes: ÉS CORRUPCIÓ, SÓN CORRUPCIONS VÀRIES.

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada s'ha publicat en comunicació, informació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s