4rt #tallscontraretallades R de respostes.

4rt #tallscontraretallades R de raons.

4rt #tallscontraretallades R de responsabilitats.

Raons, responsabilitats, respostes.

RESPOSTES: Quines respostes ha donat el Departament de Salut i el Govern (com a primer i darrer responsable) a les raons abans exposades? Quines no ha donat? Quines són acceptables? Quines respostes són inacceptables? Quines respostes no han donat i els hi hem de seguir exigint?

El Govern ha de respondre de moltes coses, i no ho fa, només respon amb indiferència, més retallades, menyspreu de la gent i la postura de defensa dels drets,i enganyant tot el que pot i més. No ho podem permetre.

Cal que respongui de les seves responsabilitats, i ha de respondre també unes quantes coses que fa veure no sent ni veu, que no contempla, diu en l’eufemisme sovint. Ha d’explicar com és que demana sacrificis mentre rendes…, persones i empreses molt altes….. defrauden i viuen sobradament per sobre de les possibilitats, que canta el President i Departaments retalladors. Que expliqui també com és que no aplica una fiscalitat justa, que ja fóra hora! I que permetria superar la crisi sense arribar al sacrificis de vides i patiments de persones que provoca amb la seva política. Una altra resposta exigible és la de l’espoli fiscal de l’estat contra Catalunya. Que s’hagi amagat i fet cronificació no vol dir que l’hagem d’acceptar, i aturar-lo també ajudaria a no haver de, a sobre, sentir-nos allò tant català de cornuts i pagar el beure…..

També ha de donar -si en troba, raons acceptables per aquestes retallades, perquè les que dóna no poden estar sobre la taula, si som rigorosos i seriosos, si no és que som súbdits i idiotes (que no ens preocupi el comú). Si ho intenta és fàcil que es vegi obligat a governar per tothom, abandonar d’una vegada aquest abús continu amb que actua contra els ciutadans, i aturar la bestiesa d’aquestes retallades socials.

També ha de respondre d’avisos i previsions rigoroses de perill, de medicina, infermeria, biologia, societat, geografia, …., que no li han parat d’arribar. Ha de dir què en pensa fer de l’avís que li va fer l’Organització Mundial de la Salut, o del toc d’atenció d’Amnistia Internacional, Dempeus per la salut pública, Fòrum d’Assistència Primària de Catalunya, Grup de defensa de la Sanitat pública,…., i tanta gent.

Ha de donar resposta també a les vagues, altres accions i manifestacions, més enllà de dir que és que no li agraden i que amb tot el respecte….. Ha de donar resposta a les vagues, mobilitzacions, raons dels contraris a les retallades, denúncia pública d’engany, denúncia pública de mentida conscient a la població, denúncia pública de privatització encoberta del bé comú, o de la denúncia pública d’atacs a drets per mitjà d’aquestes retallades. Molt, ha de respondre molt, el respecte, a més, se li en pressuposa i li és obligat, no cal que ens vacil·li, i tampoc no és una qüestió de si li agraden o no les vagues, expressions i mobilitzacions i el què es planteja. Donem per fet també que la sordesa, cegueses i deformacions de la realitat que ha intentat colar-nos, també s’acabaran si l’obliguem.

També ha de donar resposta a preguntes ben senzilles de dades sanitàries. Resposta que defuig, menysprea, o sobre les que fins i tot en fa befa. Prenem com a un de tants casos un exemple que va ser arrencada del primer talls que varem fer el 3 de setembre passat. Des de la Selva s’afirmava que el tancament de les urgències de nit als CAPs, que les retallades sanitàries, provocarien morts evitables. Es va plantejar al Departament la pregunta sobre les assistències vitals als CAPs de la Selva, donat que ens deien exagerats, i anaven cantant que és que no arribava ni a una visita nocturna allà on es tancava el servei (fals, però repetit i repetit pel Govern).

La via d’aquesta simple pregunta va passar per menyspreu del Departament, reclamació al President Mas que va prometre les dades, cita amb el Delegat Trias que se’n fot amb una resposta buida, …. També va passar per Comissió parlamentària, al costat d’una petició recolzada per ICV, ERC i PSC de que es reobrissin els CAPs, per l’Operació pebrots a Girona, i hem tingut al final alguna dada de resposta per les preguntes que ICV va fer al Parlament, i que el Govern ha de respondre per nassos.

Que costi tant tenir unes dades i respostes que són dret ciutadà o obligació de Govern ja és greu. I cal afegir l’agreujant de la poca claredat i la manca de normalitat d’una cosa tant bàsica. Es demostra de nou que el President Mas va mentir-nos, a Sant Hilari Sacalm, al Parlament, i cada dia en faltar al què vivim i al govern pel bé comú.

Artur Mas presenta dades esbiaixades dels CAP de La Selva

“(…) Les dades que va esgrimir el president Artur Mas durant el debat de política general del passat mes de setembre per defensar el tancament dels serveis d’urgències dels CAP de La Selva corresponien només a Breda i Hostalric durant la primera quinzena de setembre, com explicava el president Mas durant la seva intervenció. En aquest període el nombre de persones ateses va ser de menys d’una al dia, fet que el president Mas va utilitzar per acusar a ICV-EUiA de presentar “com un gran drama el tancament d’alguns CAP durant la nit”. Aquesta dada contrasta amb la que el Conseller Boí Ruiz ha fet arribar a la diputada ecosocialista Laia Ortiz a instància d’una pregunta parlamentària en la qual demanava el nombre de persones ateses pels serveis nocturns d’urgències al llarg del 2011.

(…) Aquesta contradicció s’afegeix al silenci del Govern, tot i la promesa del president Mas el passat mes de setembre a Sant Hilari de Sacalm, quan es va comprometre a facilitar als membres d’#UnitspelCAP les dades i els informes que justifiquen el tancament dels serveis nocturns d’urgències. Davant del seu silenci davant de les reiterades peticions d’#UnitspelCAP, el diputat gironí Joan Boada, va entrar al registre del Parlament les preguntes d’#UnitspelCAP per tal de tenir accés a les dades que han motivat el tancament del servei.”

De respostes de la societat contra les retallades n’hi ha moltes, moltes. Des de la petició de professionals, caps d’hospitals o altres serveis sanitaris, o el mateix President del Col·legi de Metges de Barcelona fent crida a la població a defensar al carrer la sanitat pública, o el de Girona avisant de la responsabilitat dels metges i de les pressions del Govern i retalladors…. moltes.

De notícies ens n’arriben suficients com per a reclamar al Govern que es deixi d’insultar-nos a qui ens movem i defensem la sanitat pública, i que es deixi també de fer-se l’indiferent, o d’atacar-nos directament. Que ja n’hi ha hagut prou, i que és hora que deixem de trobar normals aquests abusos. Anotem alguna d’aquests dies, podrien ser centenars. Com centenars són les accions, raons, i centenars de milers som les persones mobilitzades. Encara que el Govern faci veure que no som res.

6.11.2011: L’assemblea d’AP (Atenció Primària) es pronuncia contra la política sanitària del govern

16.11.2011: Comunicat dels professionals de la salut mental

25.11.2011: La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes e Barcelona (FAVB) avisa que L’aprofundiment en la política de retallades posa en risc la cohesió social

26.11.2011: Es posa en marxa el pla d’una denúncia, arrenca amb una Trobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de les retallades a la sanitat catalana

29.11.2011: Els veïns de Bellvitge reclamen l’obertura del CAP de la Marina davant dels polítics

30.11.2011: El Defensor del Pacient qüestiona la gestió de Boi Ruiz L’associació responsabilitza el Govern dels casos de mala praxi mèdica i ho atribueix a les retallades

Podem anotar també moltes repercussions negatives de les que el Govern ha de respondre a dues bandes: per la responsabilitat que té, i per provar d’enganyar-nos repetidament. Tenim efectes negatius sobre la salut, amb casos coneguts i denunciats fins i tot de mort. Podem contemplar també senzillament el que veiem i patim, encara que el Govern ho negui. Menteix, i abusa mentre el deixem, però si ens n’informem i som conscients del què està en joc, ho podem aturar, que s’acabi en conte de no passa res i no ens afecta!

La resposta del Govern que és que els vots a Catalunya i a Espanya l’avalen…., fa riure si no fer plorar de llàstima. Que no la coli! Com ahir va quedar clar a la entrevista a TV3 (una altra cosa que es retalla mentre dóna milions a la TV privada), el 18% dels vots no legitimen les retallades. I, de fet, com hem anat repetint, donat que ataca drets fonamentals, cap nombre de vots no l’avalarien ni justificarien. Hi ha uns mínims respectes i drets, li hem d’exigir.

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en acció, comunicació, informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 4rt #tallscontraretallades R de respostes.

  1. Retroenllaç: #Rrrr 3 de desembre de 2011: #Retallades responsabilitats, raons, repostes. | Talls contra Retallades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s