Dels #12ous 9) Conselleres i Govern de les retallades socials menteixen la realitat, la social, la econòmica, la vital.

Podríem fer un llistat de coses que observem, patim, sabem, veiem i tenim clares. Podríem fer un llistat també del què considerem irrenunciable si no volem ser això, una societat de gent a qui l’importa un rave el món, l’altre, el comú. Els hi hem fet saber reiteradament al Govern, a Boi Ruiz i equips, però segueixen a pinyó fix, i sovint ens tracten d’idiotes, també d’insensibles. Arriben fins a demanar-nos que reneguem del que observem. Caldria que no els hi ho deixem fer. No ens ho podem permetre!

I si encara…, si algú en qüestiona l’obligació de defensar els drets que s’estan atacant, si algú no s’acaba de creure que necessitem aturar aquests retallats…., que faci una ullada a les notícies que arriben, que són només una part de molta altra cosa que passa, sí, però que mostren prou bé en què enfrontem.  Que faci cas  “(…) d’observacions fetes per professionals de la medicina, pacients, familiars, amics. Són gent de tota confiança.

Deixem de trobar normal-acceptable que gent amb tribuna pública intoxiqui i menteixi impunement! Veurem clar que cal informar-se, contrastar, observar, no ens deixem enganyar!(…)”

És sabut, per començar, que la sanitat privada, a més d’injusta, és molt més cara en diners que la pública.També és més cara en vides, i si ho mirem pot ser també sigui molt més cara en corrupció i abusos, oi? Calculen aquestes xifres des del Govern? Hi ha menes de vides o de drets amb diferències de valor entre pobres i rics? Quina és la realitat que miren de vendre des del Govern? Qui es creu els contes de que tot va bé, som collonuts i qui assenyala problemes ho fa només per emprenyar……?

És sabut alhora que hi ha força pobresa al país, és sabut que l’atur està a unes xifres greus, d’escàndol, i creixent. És vist també que l'”austeritat” de CiU ha generat molt més atur, encara que deien que al treball tampoc no …., no hi afectarien les retallades.

En aquests darrers mesos tenim moltes notícies d’efectes de les retallades socials, tocs d’alerta dels defensors de drets humans, centenars de milers de ciutadans mirant d’aturar aquesta política, ….., I, donat que des del poder no es presenta cap raó acceptable, com n’hem de dir d’això?

Anotat al juny per Àngels Martínez Castells: Els Pressupostos de l’increment de la pobresa infantil a Catalunya “(…) Les propostes dels Pressupostos de la Generalitat no sols exemplifiquen la nefasta fusió dels lemes de la xenofòbia que han tingut força éxit electoral: signifiquen un increment de la pobresa infantil que pot tenir serioses repercusions en el futur de la nostra societat.”

S’ha assenyalat bé, i és previsible a diverses bandes. I per altra costat, d’esquenes a la realitat, trobem que el Conseller Cleries, de Benestar i família, ha dit en més d’una ocasió que les entitats socials, observadors, i les persones que parlem de la situació de pobresa, som uns exagerats…… Preocupant i perillosa apreciació de qui caldria fos el primer preocupat en no perdre el món de vista. Lamentable el costum de negar i renegar el què passa de debò, tant acostumat com està el Govern a vendre pelis i drogues per calmar la consciència, la de còmplices i d’interessats en bombolletes (d’exclusió, d’especulació, o de moneries.) Com ho hem de dir? Observem bé…..

Interessos dels partits i privats en la sanitat, cal tenir-los clars i explicitats. “En privat, Ruiz parla d’un estudi demanat a la consultora multinacional de gestió McKinsey, la qual exposarà un seguit de vaguetats. D’aquesta manera, Ruiz vol tapar el fet que, segons em diuen, amb molt detall, les fonts informants al·ludides, Ruiz i Prat, conjuntament, ja varen iniciar fa mesos les gestions destinades a trobar un comprador per a tot el sistema públic català.(…)”

Els vincles de Boi Ruiz amb la sanitat privada: qui és qui al departament de Salut

Salut Pública: Les retallades dels drets socials rebaixaran l’esperança de vida.

Diversos factors intervenen en aquesta disminució de la salut de tots plegats.

La sanitat: les retallades disminuiran les mesures preventives i dilataran en el temps les mesures curatives. En conseqüència es causarà desigualtat en els drets a la salut entre els que puguin pagar-se la sanitat i els que no.

Treball i Ocupació: l’atur, la precarietat, la manca d’expectatives, és un factor de risc pel que fa a les malalties, i en especial les mentals. Per tant no hi haurà equitat pel que fa a la salut entre els que tinguin feina i els que no.(…)” http://sicom.cat

Defensem els drets, defensem la sanitat pública i una societat digna! El 12 #12ous

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en acció, comunicació, informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s