dels #12ous 8) Govern i Consellers han jugat a enfrontar ciutadans, a fer soroll per anar mentint-nos.

Anem completant la dotzena per dissabte. En unes estones estarà llest el fulletó que proposem es reparteixi arreu:12 de novembre de 2011 #12ous i ja podrem començar a preparar les còpies!

Si el dia 12 confluïm arreu en aquest gest, sigui aturant el trànsit cinc minuts, sigui fent una marxa o manifestació, sigui llegint un manifest, etc, tindrà una força immensa!

Anem pel 8:

 – Ciutadans (que vol dir tothom qui no és serv, no?): Després d’observar i patir el menyspreu (ja podeu dir, raonar, protestar, que jo seguiré els meus plans, varen dir a principis d’estiu el Conseller de Salut i equips),

l’intent de criminalitzar (va…, sou quatre gats i no us haig d’escoltar…)

arribant fins a jocs de contraposar-nos entre els bons i els dolents ciutadans (els afectats i els no afectats per les retallades, els que l’han ajudat en el sacrifici (lloats al Parlament per Boi Ruiz el 26.10.2011) i els qui hem assenyalat els seus abusos (pels qui es mostra una indiferència que és social i políticament inacceptable)

Amb un Govern que: després de provar unes quantes vegades de provocar enfrontament entre usuaris i professionals

després de provar si col·laven victimismes varis (la culpa és del tripartit…., només fem el que s’ha de fer…., pobrets!)

després d’una pila de negacions de fets (tranquils que no afectarà a l’atenció, i les llistes? res, no afectaran tampoc..., que si sí si no no és problema econòmic, que si sí o si no, no és nou model….)

després d’un llarg llistat de bestieses, entre elles la d’afirmar que la salut no és un dret i després d’apel·lar a un . I després que la OMS ja li hagués cridat l’alto, i ho fes ara també Amnistia Internacional…..

– o de trobar-nos amb fets com ara que En pocs mesos s’acumulen les sancions i multes a periodistes que cobrien manifestacions, es queda tant ample…….

Pot ser que fem una valoració de situació, i cridem especialment l’alto avui al Govern per voler vendre la moto de que la vaga de metges és només per qüestió de sous impossibles.…, diu el portaveu Homs. Juguen a impressionar babaus, i això en política s’en diu abús, autoritarisme, infàmia que per consentida no ho és menys.

Com recull una notícia d’avui mateix: El Govern hurga en la herida de la división sindical para debilitar la huelga “Es el discurso que el Gobierno tenía preparado desde hacía meses si lo que parecía inevitable, la convocatoria de huelga, se producía. Pero se han encontrado con un regalo: la unilateralidad del paro, previsto para los días 15 y 16. “Todas las huelgas que se hacen conseguir aumentos de sueldo son legítimas”, afirmó Homs acusando a Metges de Catalunya de corporativismo, para a continuación añadir que “si la huelga fuera por las consecuencias sociales de los recortes, tendría el apoyo de sindicatos como CCOO”.(…)” http://www.catalunyapress.cat

Que expliqui Homs també altres detalls, per exemple que en la convocatòria de vaga s’exigeix que s’aturin les retallades en sanitat, que s’exigeix compromís del que, de fet, ja es va comprometre el Conseller de Salut al Parlament el 26 d’octubre

El president del sindicat Metges de Catalunya, Albert Tomàs, i el secretari d'Acció Sindical, Lluís Pi, ahir Foto: EUROPA PRESS.

passat. Clar que cal que expliqui també que com Boi Ruiz ha mentit tant i tant, ningú no es creu el què diu, i que també ens consta que compromisos del Parlament són sistemàticament incomplerts. I també caldria que expliqui que al Conseller de finances li consta retallades de cap al 5% + el que representa la no recuperació del retallat i tancat. Caldria també que el Govern informi la ciutadania de que el lema de la vaga és “La salut ni es tanca ni es retalla”, i n’hi ha més.

Pot ser va bé de recordar que el President del Col·legi de Metges de Catalunya (i després molts i molts professionals, economistes, la OMS,…) a l’inici d’aquest procés de retallades en sanitat, va avisar que si no eren temporals, es carregarien la sanitat pública. Ell mateix va fer una crida a la població a que sortíssim al carrer per aturar el Govern.

Pot ser vagi bé de recordar detalls bàsics com el què Llegíem (25 d’agost de 2011): Amb la salut no s’hi juga (2)

Miquel González Quintana, metge, assenyalava:

“Planificació, gestió: “Es més feina? Sí, molta més, requereix estudiar, analitzar, fer propostes, arriscar-se, desmedicalitzar, en definitiva, Gestionar amb majúscules.
Sobre on anem, la veritat és que em costa esbrinar-ho, atès el camí que hem pres. Ara bé, el Conseller hauria de tenir en compte el risc que suposa deixar que les empreses sanitàries facin la seva sense control, (…)”

Perquè soni monu: ampliar el “abanico de posibilidades y alianzas”…, li en diu el Conseller a la privatització i desfeta de la sanitat pública. Que no ens enfrontin! Aturem-ho units!

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en acció, comunicació, informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s