Dels #12ous 10) Departament de Salut amaga dades, amaga informació cabdal, una forma de mentir-nos.

Prenem el cas dels pobles de la Selva interior que han demanat unes dades ben senzilles des de fa mesos, i no han aconseguit cap resposta del Departament de Salut que es pugui acceptar. És un exemple del que passa arreu, i amb molts temes. Però que sigui general no fa que no sigui una forma de mentir i un abús de poder.

#unitspelCAP i #OpPebrots MH, Boi Ruiz, Josep Trias, seguiran mentint impunement?

Cal tenir-los molt grossos per a fer el què estan fent a la sanitat pública i a la ciutadania: retallar i enganyar.

“(…) desprès de 50 dies de tancament no ens han donat ni tan sols resposta a unes preguntes sobre la Selva Interior que considerem bàsiques, i que el passat 17 de setembre el President de la Generalitat en persona ens va prometre que el Departament ens entregaria.  Tenim gravada en vídeo la seva promesai amb els mesos que han passat no podem treure altre conclusió que  el President ens va mentir, a Sant Hilari Sacalm, aquell dia.”

 

A Girona, 2 de novembre de 2011

El passat dia 2 de novembre varen engegar l’Operació pebrots, com un nou intent de forçar a la Delegació de Salut de Girona a que respongués. Com recull: De Girona a Oakland, passant per Grècia i Cannes

La raó de la protesta no és solament el tancament nocturn dels CAP –que per sí ja seria motiu– sinó a més amagar informació cabdal. Ahir varen tornar a exigir dades que el president Mas ja els havia promès però que no es volen difondre. I la resposta ens interessa a tota la ciutadania: Quantes urgències vitals (ictus, atacs de cor, epilèpsies, traumatologies greus, etc…) s’atenen als vuit CAP afectats que donen servei a cinquanta municipis?.. I ampliant el radi de la pregunta, quantes d’aquestes patologies URGENTS queden sense atendre pel tancament nocturn de CAP’s a tot Catalunya, i per les retallades? De fet, l’important a retenir és que LA SALUT NO ÉS CAP NEGOCI! ÉS UN DRET, QUE A MÉS, SALVA VIDES!”

N’estem tips d’enganys, cinisme, retallades i abusos. “Les retallades en salut són inadmissibles. Estan caient totes les coartades amb les que es volien justificar i poc a poc es van fent públics els interessos privats que hi ha al darrera. (…)

A primers d’octubre trobem un de tants exemples de distorsió de fets, dades, realitat, previsió… per part del Departament de Salut, i n’hi ha molts d’exemples:

Boi Ruiz empeny la sanitat cap a la vaga Els metges de l’ICS denuncien que el departament de Salut falseja les dades de les llistes d’espera perquè n’ha esborrat milers de pacients

Els metges denuncien que Salut “maquilla” les llistes d’espera, però el Govern ho nega Els hospitals de l’ICS funcionaran al 40% durant un mes coincidint amb Nadal. Critiquen que no s’ha consultat els professionals mèdics per establir els criteris del nou model

Exigim les dades! Exigim claredat, és obligat.

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en acció, comunicació, informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s