Dels #12ous 7) És fals que #retallades no afectin a l’assistència. L’afecten, i a força més coses.

En marxa un 3er #tallscontraretallades 12 mentides de Salut i Govern

12 de novembre de 2011 #12ous una dotzena de mentides i infàmies del procés de #retallades

Una de les cantarelles del Departament de Salut i del Govern en relació a les retallades en sanitat és la de que no afecten…. Canten que no afecten ni a l’assistència ni al sistema de salut, que no afecten a ningú perquè el què tallen i retallen era sobrer….. I es mostren molt contents de la gent desafecta, i també de la que pateix però s’ho empassa i calla. Quina mena de societat volem? Quines menes de Governs volem? Ens ho hauríem de preguntar.

Que afecta a l’assistència i a moltes altres coses, diem. Les retallades afecten, com a detall de gravetat, a drets i justícia. Afecten al dret i a la justícia, i de la mà del noumodel que ho és i no ho és segons els convingui declarar, i de foscors mantingudes.

17.10.2011: El ataque a la salud, en los umbrales del delito

Ni la crisis ni el déficit pueden justificar la destrucción de este derecho sin el cual no es posible garantizar el respeto a la “dignidad humana” y el “libre desarrollo de la personalidad”. Por tanto, estamos ante una crisis de la política fundada sobre derechos para sustituirla por otra al servicio de los beneficios económicos, sustitución que conduce inevitablemente a acentuar la desigualdad social y favorecer toda clase de exclusiones, marginaciones y, en definitiva, la pobreza. ¿Dónde queda la ciudadanía democrática?(…)”

Mirem què destaca, per exemple, l’anterior Consellera de Salut:

6.11.2011: Què està passant amb el sistema sanitari?

MARINA GELI “Amb el nou Govern de la Generalitat, presidit pel president Mas, el sistema sanitari s’ha convertit en un protagonista públic i privat a Catalunya. Ho és a causa de la reducció real, lineal i indiscriminada d’un 10% del pressupost del departament de Salut, sense saber on és el nord i enmig d’una rumorologia de privatitzacions, d’entrada de capital de risc a l’ICS (la gran empresa pública catalana, que gestiona gairebé el 80% de l’atenció primària i els vuit grans hospitals universitaris) i a la resta del sector sanitari empresarial públic (empreses i consorcis que gestionen la majoria dels recursos públics). El pressupost aprovat per CiU-PP està afectant l’accessibilitat, la qualitat i l’equitat del servei de salut.(…)”

Avui tenim notícia Los médicos de Cataluña y Galicia van a la huelga contra los recortes, que entre d’altres detalls recull:

“(…) Tras 10 meses de recortes, los hospitales públicos se han visto forzados a reducir su actividad: las operaciones quirúrgicas han caído entre el 30% y el 40% mientras la lista de espera aumentó el 23% hasta junio, última cifra oficial que no incluye el efecto del cierre de quirófanos aplicado a partir de verano. “Están hundiendo la sanidad”, concluyó Tomàs.”

I en aquests mesos hem tingut moltes notícies d’avisos, de crides d’alerta de Col·legis de metges, de professionals, que demanaven a la gent que pressionem per aturar aquestes retallades. Fou crida a que salvéssim la sanitat pública. També tenim la feina de grups de defensa de la sanitat pública, com ara Dempeus, que encaren problemes i informen. Hem de sumar els avisos de les conseqüències ben dolentes en l’assistència, també la Primària, i en la formació i en el treball dels professionals.

Cal afegir la perversió de la manca de respecte a l’interlocutor per part de Salut i del Govern. Han faltat també a un altre dret, una altra de les afectacions d’aquestes retallades, han faltat al dret a la informació. Com?

Com bé assenyala avui l’Alfons Quintà a Diari de Girona: (Boi Ruiz i Josep Prats) “es varen creure que dominarien la situació declarant tota mena de bestieses i de falsedats, així com aconseguint un escandalós silenci mediàtic, amanit de manipulacions grolleres (…)”

Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en acció, comunicació, informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Dels #12ous 7) És fals que #retallades no afectin a l’assistència. L’afecten, i a força més coses.

 1. assembleabreda ha dit:

  Recordem també, per exemple:
  Les llistes d’espera es van disparar un 23% fins al juny
  Ruiz diu que els catalans “no han perdut cap prestació”, sinó que ha canviat la forma o el moment de rebre-les (uau, com si la forma i el moment no fossin substancials!)
  http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/10/04/llistes-despera-disparar-23-fins-al-juny/519880.html

  I que: Boi Ruiz va exigir per al 2009 que les llistes d´espera no augmentessin
  El conseller de Salut va manifestar més d’un cop que el pressupost del sector era “insuficient”
  http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/10/12/boi-ruiz-exigir-al-2009-que-llistes-despera-no-augmentessin/521808.html

 2. assembleabreda ha dit:

  Un vídeo de notícies, del 4 d’octubre de 2011: Los médicos catalanes creen insostenible la situación al cerrar el 40% de los quirófanos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s