Seguint Martin Luther King: “Cal crear tensió per obligar a negociar a qui s’ha negat”

El que està passant no és broma: milions de catalans s’enfronten al major atac a la seva salut de la història. Des de grans hospitals fins a petits C.A.P. de poble tanquen serveis i deixen a la seva sort a milions de persones. Una decisió dels nostres governants que generarà milers de morts que podrien evitar-se.

Una decisió que el partit que governa NO VA INCLOURE AL PROGRAMA ELECTORAL AMB EL QUAL VA CONCÒRRER A LES ELECCIONS!

Un govern que, a més, ha deixat clar en repetides ocasions que no farà cas a les mobilitzacions ciutadanes. El mateix Andreu Mas-Collell, Conseller d’Economia admet que la resposta que està intentant articular la ciutadania “no el sorprèn” i que ja “esperava un cert nivell de contestació”…

És a dir: el neguit que impulsa a milers de catalans a manifestar-se contra les retallades sanitàries són per al govern “efectes col·laterals”, poc més que una ‘pataleta’. Davant d’això, no queda cap altre sortida que augmentar el clima de tensió social.

Ja hem pogut comprovar que les marxes, les pancartes i els comunicats que demanen una negociació dels plans de retallades en sanitat no tenen cap efecte. Tenen posada ‘la directa’ i no semblen prendre seriosament l’angoixa del poble català.

LA PRESSIÓ QUE EL POBLE HA EXERCIT FINS
ARA NO HA OBERT VIES DE NEGOCIACIÓ

A centenars de viles i pobles la gent intenta exercir pressió sense èxit degut a la poca població, a la manca de coordinació amb altres veïns, al poc impacte que aquestes reivindicacions tenen a nivell mediàtic.

Per això, perquè és indispensable donar un tomb a aquesta situació, coordinar les accions a tot el país i crear un clima de tensió que no puguin ignorar.

CONTRA LES RETALLADES…ATUREM-NOS UN MOMENT

LA PROPOSTA:

El proper dissabte 3 de setembre s’hauran consumat molts dels tancaments de serveis sanitaris bàsics. Aquell dia ATURAREM TOTA LA XARXA VIÀRIA CATALANA.

Perquè ho farem?

 • El dret a la vida que significa tenir accés a serveis sanitaris mínims és de vital importància i no podem romandre indiferents. Si cal tallar carreteres per a que ens escoltin, es tallaran.
 • Per que una acció coordinada a tot Catalunya no podrà ser aturada per les forces de seguretat.
 • Per que provocarà conseqüències a nivell econòmic i social.
 • Per que generarà un impacte mediàtic que fins ara no han assolit les protestes i faran que les nostres reclamacions siguin escoltades més enllà de les nostres
  fronteres.
 • Per que fins ara totes les altres accions no han obligat a negociar al govern.

ATUREM-NOS UN MOMENT
#tallscontraretallades

Com ho farem?

 • Arreu de la geografia catalana tallarem les principals vies de comunicació. Es tallarà la via 5 minuts i s’obrirà 5 minuts.
 • Durant el 5 minuts de tall els manifestants informaran als conductors aturats de la gravetat de la situació que ens porta a prendre aquesta acció.
 • Durant els 5 minuts de tall els manifestants oferirem aigua als conductors i fruita fresca als nens que viatgin als vehicles. El tall és una manera d’unir-nos per defensar la sanitat de tots i no un enfrontament manifestants conductors.
 • La convocatòria es fa pública amb suficient antelació com per alertar a tota la ciutadania, a la qual se li recomana fer servir el transport públic. Es posarà a disposició dels ciutadans un mapa actualitzat amb la informació de les carreteres que es veuran afectades.
 • Les assemblees de cada poble s’encarregaran de convocar als ciutadans de les seves poblacions, de difondre l’acció, de triar les vies que es tallaran i de fer els tràmits necessaris per fer-ho.
 • Es facilitarà en tot moment el pas a tots els vehicles d’emergències
 • Així mateix, els membres dels grups que tallaran les carreteres estaran atents a qualsevol situació d’emergència dels vehicles particulars i facilitaran, en cas necessari, la circulació.
 • Els participants evitaran en tot moment enfrontar-se a les forces de seguretat i es limitaran a exercir la resistència passiva.
Anuncis

Quant a assembleabreda

Blog de l'assemblea de Breda
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Seguint Martin Luther King: “Cal crear tensió per obligar a negociar a qui s’ha negat”

 1. Retroenllaç: Seguint Martin Luther King: “Cal crear tensió per obligar a negociar a qui s’ha negat” @

 2. Alicia ha dit:

  Hola, parlo desde Rubí Indigna’t, ens agradaria saber desde quina acampada esteu convocant aquestes iniciatives, mès que res perquè estem fent difussió i ens ho pregunten. Gràcies.

 3. Retroenllaç: Reflexionem-hi. Vida o mort. Bèsties o persones. That’s the question! | Talls contra Retallades

 4. Retroenllaç: Per remarcar clara la data, els fets, les responsabilitats, i deixar dit que la defensa continuarà. #unitspelCAP « unitspelcap

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s